Fotoåret 2017

  • -

Fotoåret 2017

Category : Uncategorized

2017 – ett år som bjudit på ett flertal roliga resor. Inga till exotiska resmål men inte desto mindre intressanta. Vi startade med att bosätta oss över vintern 2016-17 i 2 månader i Andalusien, södra Spanien. Sol, sol och härlig värme varje dag. Från vårt lilla hus gjordes många dagsutflykter och några lite längre. En erfarenhet vi fick med oss är att de flesta naturområden är mycket svåråtkomliga, inhägnade överallt, men landskapsfoto fick vi i alla fall träna på överallt.  Höjdpunkterna blev nog Coto Doñana och skogen Grazalema. 

Högsommarresan blev Hurtigrutten hela vägen från Bergen till Kirkenes. En resa som bjöd på uruselt väder hela veckan. En stor besvikelse då det lär vara så vackert landskap, något vi knappt fick en skymt av genom moln, dimmor och ösregn. Men trevlig resa ändå ombord på det fina fartyget och flera fina stopp längs vägen.

Nästa tur tog oss till London och var mest en citytur, inte direkt naturfoto men vi njöt i fulla drag av klassiska engelska byar, pubar och Londonpuls.

Årets utlandsresor avslutades med en lyxig må-bra-segling i Turkiet. Ombord på fartyget Grand Admiral, en turkisk gulet, njöt vi av strandhugg, mat och bad i  högsommarvärme i november.

För mig har 2017 varit mitt mest framgångsrika år som fotograf.  I både nationella och internationella tävlingar har jag blivit prisbelönt;  3 st 1:a pris och 3 st hederspris. Förvånad, stolt och jätteglad förstås.  Man kan också återigen konstatera att de bästa bilderna tar man nog på hemmaplan. Detta blir nog ett väldigt svårslaget rekord….Här kommer de 6 bilderna.

Så lyckades vi också till slut bli klara med vår första lilla bok; ”Ljusa stunder”, som är slutsåld. Det får kanske tryckas upp en extra upplaga alternativt bli en helt ny bok.

Utställningar då? Ja ett par mindre på hemmaplan men det som känns bäst är att 6 bilder valts ut till utställningar i 5 europeiska storstäder plus New York. Fler är på gång men det återkommer jag till.

Vad är på gång nu då? Vintern tillbringar vi hemma i år – det har inte hänt ”sedan urminnes tider”. Lite kortare vinterresor finns i pipline.  Det känns som vi borde skapa lite nya vinterbilder och utsikterna att göra det här i Skåne är nog inte de bästa. 10 C varmt och regndis inspirerar inte precis till några stordåd med kameran. 

Önskar alla läsare ett Gott Nytt År och ett roligt och givande fotoår./Elisabeth